Kapteeni

Tiedätkö sinä kuka on kapteeni? Kapteenilla on hattu. Se kertoo siitä miten hän on arvossa korkea. Se kertoo vastuusta, siitä mitä hän kantaa harteillaan. Kapteenin on myös oltava ryhdikäs. Murheet eivät saa painaa kapteenin ryhtiä kasaan. Sillä kapteeni on esikuva. Vaikka toivoa ei olisi missään, vaikka kaikki haluaisivat kuolla, kapteenin on näytettävä vahvalta. Muiden takia. Kapteeni on majakka. Hän ei saa näyttää siltä, että pelkäisi. Ei siltä, että olisi heikko. Kapteenin pitää ymmärtää mitä ihmiset haluavat ja tarvitsevat häneltä. Hän ei saa väistää. Hän ei saa perääntyä, vaikka kaikki maailman tuulet ja aallot hakkaisivat häntä vasten.

Ymmärrätkö nyt mitä on olla kapteeni? En usko. Kapteenin on myös rakastettava, hänen on uskottava, sillä muuten hänen seuraajillaan ei ole sydäntä, eikä uskoa eteenpäin ajamassa. Kapteenin pitää hyväksyä kuolemansa. Kapteenin on elettävä muille, taisteltava muiden puolesta. Hänen on otettava iskuja vastaan, mutta hän ei saa jäädä maahan makaamaan. Hänen on neuvottava, ei toruttava. Hänen on kannuatettava, ei pilkattava. Hänen pitää nähdä yksilö, ihminen, joka rakastaa, mutta on yksin ilman saatajaa. Kapteeni ei jätä yhtäkään seuraajansa yksin. Kapteeni ymmärtää ettei ole parempi kun muut, mutta hänellä on vastuu muista. Ketään ei jätetä yksin. Kapteenin on lohdutettava, oltava vahva kuin kallio. Kapteenin on näytettävä teoillaan mikä on oikein. Ei sanoillaan.

Kokeile hattua päähän. Ihan mitä tahansa. Onko sinusta kapteeniksi? Elätkö auttaen aina heikointa ja tukien sitä mikä on oikein. Jos näin on, olet hattusi ansainnut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lenkkisauna

Joulu- Tammikuun irtonaiset/keskeneräiset lauseet, sanat, ja ajatukset

Philip Pullman, Vedenpaisumus, Lyran kirjat - Kirja-arvostelu