Jos mun sänky on tyhjä, tiiät mist mut löydät

Ei sitä huomaa kukaan. Miten nuori poika nousee ensin hitaasti vuoteeltaan ja pukee varovaisesti päällee.  Sydän pamppaillen. Kun viimeinenkin sukka on jalassa, poika avaa mahdollisimaan hitaasti ja varovaisesti huoneensa oven. Koko talo on pimeä. Poika hiipii nukkuvan talon läpi. Hän yrittää pitää hengityksensä rauhallisena.  Nyt ei auttanut jäädä kiinni.
 Lopulta poika pääsee avonaiselle parvekkeen ovelle. Hän ylittää kynnyksen sulavasti ja notkeasti. Poika pääsee ulos viileälle nurmikolle parvekkeen kautta, joka on tarpeeksi matalalla jotta siitä voi hypätä alas. Adreliaani pumppaa hänen suonissaan. Pojan nimi on Ville. Hämärässäkin pystyt erottamaan hänen lyhyet pystyssä olevat hiuksena. Kapean leukansa. Ja solakan vartalon. Jokainen ääni tuntuu Villestä kuin tärykorvia särkevältä laukaukselta. Hänen askeleensa tömisivät. Kohta Ville oli poissa pihapiirinsä läheisyydestä.
 Taas hän oli karannut. Mutta miksi? Miksi hiippailla vaivihkaa yöllä ulos, kiinnijäämisen riskin ollessa hälyttävän suuri. Onko Villellä salarakas, jota hän käy tapaamassa aina kuutamon alla. Jonka kanssa hän jakaa romanttisesti yön pitkät tunnit. Vai onko Ville sekoittunut johonkin hämäräbisnekseen.?

Ei sinne päinkään

Ville on vaan vitun kova grillaamaan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lenkkisauna

Joulu- Tammikuun irtonaiset/keskeneräiset lauseet, sanat, ja ajatukset

Philip Pullman, Vedenpaisumus, Lyran kirjat - Kirja-arvostelu