Lauseita mailta

Hylkäsin sen minkä tunsin. Unohdin sen minkä muistin.

Tuijotin Egyptissä kuolevaa. Käänsin selkäni. Löysin jotain, mutta en sitä mitä luulin löytäväni.
Niin paljon pyöriä ja pöllyävää hiekkaa. Kuumuutta ja äänekkäitä keskusteluja. Niiliä en nähnyt, mutta tunsin sen vaikutuksen.

Italiassa heitin kolikon suihkulähteeseen. Tunsin niskassani kivettyneiden tuijotuksen. Paljon oli palasina, mutta kaikki oli kaunista. Vanhaa ja osittain sortunutta. Suurimmaksi osaksi unohdettua. Se oli yllätyksellistä. Kuulin kaiut vielä unissanikin. Autiot hetket, hiljaisuus toisessa korvassa.

Täytyin Espanjassa riemusta. Elämä oli väri. Lämmin ja vallaton. Menneisyyteni oli kevyt. Hetki sitäkin kevyempi. Ja siksi nuo kauniit hetket olivat päällimmäisenä mielessäni. Saaden vain pieniä muistutuksia kuolevaisuudesta.

Portugalissa suuni oli kuiva. Maa kärsi. Minä kärsin sen mukana, Paljon pakenevia. Paljon köyhiä. Kolmijalkainen koira etsi ruokaa roskien joukosta. Suuri mahdollisuus olla uhri.

Luulin muuttuvani Saksassa. Mutta en muuttunut. Sellaista siellä olikin. Siellä täällä valmista, monesta paikasta keskeneräistä. Mutta pidin siitä, sillä ihminenkin on aina keskeneräinen.
 Jotkin muurit ovat miltei mahdottomia murtaa. Ei korkeus tee asioita vaikeiksi, vaan ehdottomuus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lenkkisauna

Joulu- Tammikuun irtonaiset/keskeneräiset lauseet, sanat, ja ajatukset

Philip Pullman, Vedenpaisumus, Lyran kirjat - Kirja-arvostelu